Συνταγή για ψωμί στο τηγάνι

2020-12-17

Υλικά συνταγής για ψωμί στο τηγάνι

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 7 γραμμάρια μαγιά
  • 200 με 220 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής για ψωμί στο τηγάνι

  • Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. 
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το χλιαρό νερό (προσοχή, όχι καυτό, γιατί θα κάψει τη μαγιά και δεν θα φουσκώσει το ψωμί μας) και ζυμώνουμε.
  • Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά μας προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  • Προσθέτουμε αλεύρι ή νερό μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
  • Μόλις έχουμε φτιάξει τη ζύμη μας σε μπάλα, βάζουμε λίγο λάδι στα χέρια μας και περνάμε από πάνω.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει για 1,5 ώρα.
  • Ζυμώνουμε ελαφρά ξανά και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας σε μια μπάλα.
  • Βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι μας, βάζουμε μέσα το ζυμάρι μας, σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα ακόμη.
  • Στη συνέχεια βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε όλο το τηγάνι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ψηθεί.
  • Οταν ψηθεί από τη μια πλευρά, το γυρνάμε με τη βοήθεια ενός πιάτου (λαδώνουμε πρώτα το τηγάνι).
  • Ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.